Ce tip de masina de cusut ti se potriveste?

  • Telefon: 0995645623
  • Web: https://vaella.ro/
  • Judet: BucureČ™ti
  • Oras: BucureČ™ti

Descriere

Masina de cusut a aparut pe la mijlocul secolului 19, apoi a evoluat o data cu tehnologia. De la masina mecanica, doar o unealta pe care un croitor o foloseste, la masina de cusut electrica, aceasta usureaza drastic efortul pe care utilizatorul este nevoit sa-l depuna. Iar in anii recenti a evoluat din nou. Folosind o conexiune la internet si memorii interne mari, acestea reduc efortul utilizatorului la minim. In contrast cu masinile folosite pentru brodat, inca nu este posibil realizarea unui articol complex fara a fi necesara prezenta omului.

Masina de cusut mecanica

Mai este numita masina manuala deoarece toate setarile trebuie facute manual. Din acest motiv indeplineste foarte bine rolul unui instrument pentru incepatorii care vor sa invete bazele croitului. Odata cu cresterea nivelului tehnologic si cu aparitia masinilor moderne, pretul versiunilor mecanice a scazut drastic. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in mediul afacerilor, productivitatea lor este foarte mica. Reducerea pretului ajuta enorm incepatorii, acestia isi pot permite mult mai usor o versiune mecanica pe care pot invata tainele croitului, fiind mult mai rentabil apoi sa achizitioneze o versiune electrica sau computerizata.

Un minus al masinii mecanice este volumul acesteia, pentru ca ocupa mult spatiu, in ciuda faptului ca este compusa din putine elemente. Cele mai importante fiind piciorul presor, care aluneca pe material, il tine drept si permite o acuratete mare a directiei, pasul cusaturii si tensiunea firului, care pot fi ajustate pentru a facilita producerea articolul.

Masina mecanica poate face o singura cusatura si, din cauza aceasta, tipurile proiectelor care pot fi realizate la acesta sunt foarte limitate. Poate produce doar articole cu o complexitate mica, care sunt create folosind doar un singur tip de cusatura. Articolele cu o complexitate mare sau care necesita mai multe cusaturi pot fi realizate doar daca utilizatorul realizeaza manual partile complexe, pe care masina nu le poate face.

Masinile mai moderne, precum masina de cusut electrica https://vaella.ro/masini-cusut-industriale/, au incorporate mai multe cusaturi si permit realizarea proiectelor mai complexe, crescand enorm diversitatea articolelor pe care le pot produce, in comparatie cu versiunea mecanica. Dar acest lucru complica procesul invatarii pentru incepatori, acestia sunt nevoiti sa acumuleze o cantitate mult mai mare de cunostinte si experienta inainte sa fie capabili sa realizeze proiecte cu o calitate ridicata.

Majoritatea versiunilor mecanice nu pot fi folosite pentru materiale precum pielea si denimul, dar cel mai mare inconvenient pentru amatori este numarul mare al repetitiilor folosit in procesul de bagare a atei in ac, care poate fi foarte iritant.

Masina de cusut electrica

Are dimensiuni mici in comparatie cu cea mecanica si ocupa putin spatiu ceea ce faciliteaza depozitarea usoara a acesteia. Are o precizie mult mai buna, astfel, acuratetea cusaturilor pe care le poate face este mult mai mare.

Numarul cusaturilor incorporate nu se compara cu cel al versiunii computerizate, dar in comparatie cu versiunea mecanica este enorm, permitand o varietate mult mai larga al articolelor care pot fi create cu aceasta. Poate fi folosita pentru proiecte unde este nevoie de brodat, tiv, cusaturi vizibile doar pe o singura parte si alte procedee necesare in proiecte cu o complexitate mare. Cu toate ca se foloseste mult mai usor decat versiunea mecanica, necesita un nivel al experientei si al cunostintelor mult mai mare pentru a fi utilizata la potential maxim. Iar datorita beneficiilor pe care le confera pretul creste corespunzator. Masinile electrice pot folosi ori baterii ori trebuie conectate la o priza.

Masina de cusut computerizata

Masina de cusut https://vaella.ro/masini-cusut-casnice-surfilat-acoperire-brodat/ computerizata are un nivel tehnologic foarte ridicat. Cele mai noi modele au calculator integrat prin care se pot conecta la internet sau la un alt calculator. Pe langa numarul foarte mare al cusaturilor incorporate, mai multe tipuri pot fi descarcate dupa internet.

Multe modele au cateva monitoare mici prin care se pot regla diferite setari precum tipul de cusatura, pasul cusaturii si alte setari necesare diverselor tipuri de articole. Calculatorul controleaza toate aceste setarii cu foarte mare detaliu.

Masina computerizata poate realiza orice articol, indiferent de tipurile cusaturilor si tehnicile folosite in croirea acestuia. Masinile specializate doar in cusut nu pot realiza si proiecte in care este necesar brodatul, dar exista si masini combinate care pot produce orice tip de articol cu toate decorurile necesare complet singure.

Inainte sa alegeti o masina de cusut, trebuie sa luati in considerare circumstantele in care va aflati. Nu este gresit sa achizitionati direct o masina de cusut electrica sau computerizata, chiar daca o sa fie mai dificil la inceput, o sa economisiti timpul pe care l-ati fi investit la schimbarea versiunii mecanice cu una mai moderna.